Pohjoiskehän Koulu Rauma

SalPa - Koitto 25.11.2023 Raumalla

Raumalla parin tunnin tauon aikana ehdittiin ulkoilla reippaassa lumisateessa ja kirpeässä pakkasessa. Päivän odotettu huippuottelu SalPan ja Noormarkun Koiton välillä on valmis alkamaan.

1. Erä

Heti alkuun käy selväksi että pelissä tulee olemaan paljon sähköä ja tunnetta. Tilanteet vaihtuvat puolelta toiselle nopeasti ja pelin tempo on todella nopea! Päästä-päähän ehditään mennä yli 5 minuuttia ja tilanteita riittää kummassakin päässä. Meille tuomitaan jäähy ajassa 5:39 ja vastustaja saa kovan myllyn päälle. Ajassa 6:18 pallo on meidän verkossa. Jokaisen ilmeestä näkee että tästä noustaan vielä. Eikä aikaa ehdi kulua kuin vajaa minuutti niin Välikangas tasoittaa tilanteen, syöttöpiste Haloselle, villit tuuletukset päälle!

Meillä on hyvin tilanteita erän loppuvaiheilla mutta viimeistely on nyt hieman hätäistä ja vedot viuhuvat ohi vastustajan maalin. Joku laukaus kopsahtaa tolppaankin, niin lähellä mutta silti kaukana. Vastustajalla on todella nopea kärkihyökkääjä joka tuntuu pelaavan enemmän kuin joka toisen vaihdon, mahtaako tuo väsyä jossain vaiheessa(?) Ei väsy. Sama hyökkääjä viimeistelee ensimmäisen erän loppuun kaksi maalia meidän verkkoon ja erätauolle mennään 1-3 tappioasemassa. Leuat ylös, täältä tullaan vielä!

2. Erä

Pallo peliin ja homma käyntiin, Koitto painaa päälle kovalla tahdilla ja onnistuvat maalinteossa jo minuutin pelin jälkeen, tilanne on 1-4. Meidän vaihtopenkki syttyy, nyt pitää taistella jokaisesta pallosta! Vastustaja ottaa jäähyn ja nyt on paikka yrittää kavennusta, ja tuleehan se sieltä! Ylivoimamaali joka lähti Välikankaan mailasta, syöttöpiste Karppalalle ja tilanne 2-4!

Meidän painostus alkaa ja pystymme pelaamaan vastustajan kärkihyökkääjän pimentoon, pelin hallinta siirtyy meille ja esiin nousee tälläkertaa Lahtinen joka onnistuu kaventamaan tilanteeksi 3-4! Hieno yksilösuoritus! Paine jatkuu ja vain muutama sekunti edellisestä niin Halonen onnistuu Immosen syötöstä ja tasoittaa pelin 4-4! Nyt on vauhtia ja kova meteli hallissa!

Ei vastustajakaan ole tänne selvästi nöyristelemään tullut, he onnistuvat nyt nopeassa tahdissa tekemään kaksi maalia ja yht'äkkiä tilanne on 4-6. Meteli hallissa on välillä melkoinen ja tunnelma on todella sähköinen! Lahtinen syttyy tästä ja hän onnistuu jälleen kavennusmaalissa! Syöttöpinna Sottiselle. Erän viimeisellä minuutilla vastustajan kärkihyökkääjä karkaa ja edes loistavasti maalissa pelannut Jokinen ei mahda mitään, summeri soi ja olemme takaa-ajajina kahden erän jälkeen 5-7 tilanteessa.

3. Erä

Viimeinen ratkaiseva erä alkoi vähän jopa tunnustellen, tilanteita kumpaankin päähän mutta vastustaja aloittaa maalinteon kun erää on pelattu 5:40 tilanne on 5-8. Sama kärkihyökkääjä taas asialla. Tästä alkoikin sitten senluokan SalPa -Show että eipä ole näin kovaa taistelua tältä joukkueelta vielä näkynyt! Ajassa 6:00 vastustajalle vihelletään 2min jäähy ja meidän YV-maalien erikoismies Välikangas nousee parrasvaloihin ja tilanne on 6-8! Haloselle syöttöpiste! Ja vain minuutti edellisestä on tilanne 7-8 kun Sottinen onnistuu myös, syöttäjä Vanhatalo! Huuto ja tuuletus on hallissa todella kova ja pelin tunnekuohu on valtaisa kun ajassa 10:37 Immonen tasoittaa tilanteeksi 8-8! HUHHHUH MIKÄ OTTELU MEILLÄ ON MENEILLÄÄN!!

Erän loppu on todellista titaanien taistelua, vastustajan paljon puhuttu kärkihyökkääjä karkaa vastustamattomasti ja tekee ottelun viidennen maalinsa, tilanne on nyt 8-9 meidän tappioksi. Peliaikaa on vielä salibandyn mittapuulla runsaasti jäljellä kun pelikellossa on nyt aika 11:59 ja erän pituus on 15 min. Tulosta ei kuitenkaan tule ja viimeisellä minuutilla otamme todella hyvää peliä pelannen Jokisen pois tolppien välistä, jos ylivoimalla nyt saataisiin vielä kerran tasoitusmaali tehtyä. Meillä on hyvä ote vielä viimeiset sekunnit mutta Koitto kestää ja pallo valuu vielä meidän verkkoon. Loppulukemiksi jää 8-10.

Kaikki kunnia vastustajalle hyvästä pelistä. Kauden ensimmäinen tappio meille mutta kovan ja tasaväkisen taistelun jälkeen. Ei luovutettu missään vaiheessa vaikka olimme kahdesti kolmen maalin tappioasemassa! Meidän hyvä taso tulee esille myös siinä että maalinteossa onnistui tässä pelissä 5 eri pelaajaa kun vastustajalla kaikki maalit kirjattiin vain kolmelle eri pelaajalle.

Tästä on hyvä lähteä Saloon hiomaan kuviot kuntoon ja viikon päästä pelataan taas!