Harrastefutis - matalankynnyksen toimintaa myös vanhemmille futareille
Julkaistu: 28.03.2023 17.09

Harrastefutis - matalankynnyksen toimintaa myös vanhemmille futareille

SalPan viime vuonna pilotoima Harrastefutiksen kausi 2023 pyörähti käyntiin maaliskuun alussa. Ideana on tuottaa kerran viikossa pelitapahtuma 16+ vuotiaille liikunnan ja jalkapallon ystäville. Kauden 2022 aikana Harrastefutiksessa palloili lähes 50 pelaajaa ja monta eri kansallisuutta. Toimintaa johtaa SalPan liikunta-alan ammattilainen, joka yleensä myös itse osallistuu toimintaan nappikset jalassa. Harrastefutiksessa keskitytään siihen itseensä, eli pelaamiseen.

SalPa Jalkapallo haki ja sai tukea Juho Leinon Säätiöltä harrastefutis kauteen 2023. Tuki mahdollistaa ympärivuotisen toiminnan pyörittämisen ja sen, että paikalle saadaan aina SalPan työntekijä. Lisäksi tänä vuonna toiminta on kaikille täysin ilmaista. SalPa JP haluaakin kiittää sydämellisesti Juho Leinon Säätiötä sen myöntämästä tuesta.

SalPan juniorivalmennuspäällikkö Matias Willgren (harrastefutiksen vetäjä), miksi on tärkeää, että SalPa tarjoaa Harrastefutis toimintaa?

"Meillä seurassa oli ennen Harrastefutista laaja valikoima matalankynnyksen toimintaa oikeastaan kaikille muille, paitsi nuorille ja aikuisille. Kyllä heidän pitäminen liikunnan parissa on ihan yhtä tärkeää, kuin lasten saaminen mukaan jalkapallomaailmaan. Harrastefutis on nimensä mukaisesti erittäin matalankynnyksen toimintaa, johon ei tartte mitään muuta kuin liikunnalliset varusteet. Mukaan pääsee kaikki 16-vuotiaat tai vanhemmat. Olisi hienoa, jos toimintamme auttaisi jotain pysymään mukana lajissa tai jotain toista esim. kotoutumaan Suomeen."

Miten toivot toiminnan kehittyvän?

"Tänä vuonna olisi tarkoitus saada rinki ja porukka isoksi. Olisi myös tärkeää, että oikeat ihmiset kuulisivat toiminnastamme. Kohderyhmäksi laskisin ainakin nuoret drop-out pelaajat, jotka haluavat jäädä pois joukkuetoiminnasta. Lisäksi maahanmuuttajille tämän kaltainen toiminta on tärkeää. Tulevaisuudessa olisi hienoa, jos saisimme tarjottua vastaavaa toimintaa vielä nuoremmille ja nuoremmille..."

Ilmoittaudu mukaan kaudelle linkin kautta -> https://salonpalloilijat.jopox.fi/jalkapallo/jaost... <- linkin takaa löytyy myös aikataulutiedot & Matiaksen yhteystiedot!

Tervetuloa mukaan!

#SwansFlyTogether


Salon Palloilijat ry

Helsingintie 18, 24100 SALO

Puh: 044 - 7060234

email: toimisto@salpa.net


LY 0139538-2